Mit jelent az, hogy közösségi borpiac?
 
Rendelést kétféleképpen adhatsz le a Fill the Winebox közösségi borpiacán: egyénileg vagy közösen, a különböző ládákba téve a borokat. Ha egyénileg rendelsz, akkor hasonlóan más webshopokhoz, a kosárba teszed a raktárból kiválasztott terméket, amit az általad megadott módon eljuttatjuk hozzád. A ládát azt hiszem, kicsit hosszabban kell magyarázni! :)

Vásárlás ládában

Ha másokkal - ládába beszállva - együtt rendelsz, a webshop árnál 15-30%-kal kedvezőbb áron tudsz hozzájutni a borokhoz, azonban ezeket a borokat nem kaphatod meg azonnal, hanem majd csak akkor, ha a láda lezárul. Kétféle ládatípus van, a beszerzési ládák, illetve a különböző pincészetekhez tartozó ládák.

Beszerzési láda

Ezek jellemzően külföldi pincészetek ládái, amiket mi nyitunk akkor, ha fel akarjuk tölteni a borbár és a borbolt készletünket. A beszerzési ládákat egy általunk meghatározott időpontban zárjuk, és a láda zárását követően akár 3-4 hét is eltelhet addig, amíg a borok ideérnek.

Pincészetek ládái

A webshopban a borok alatt láthatod, hogy melyek azok a palackok, amiket ládába lehet tenni (ezek jellemzően magyar pincészetek borai). Ha az adott pince boraiból te vagy az első, aki ládába teszi, (vagyis te nyitod a pincészet ládáját) akkor a láda a Te neveden lesz majd. Ezek a ládák a pincészet borainak számától függően más-más méretűek lehetnek, és akkor zárulnak, amikor megtelnek vagy majdnem megtelnek. wink
A magyar pincészetek borai általában 1-2 héten belül meg is érkeznek.

Nyitott ládák

A "Nyitott ládák" menüpont alatt találhatod az épp futó ládákat, és ezekbe a ládákba kedved szerint pakolhatsz borokat. Ezen a láda lezárásáig bármikor módosíthatsz (kivéve, ha te teszed az utolsó palackot a ládába, mert akkor az automatikusan lezárul). Ha szeretnéd, hogy gyorsan teljen meg a láda, segíthetsz azzal, hogy a Facebook-on megosztod a ládába történő beszállásodat.

Miután a ládát lezárult, elindítjuk a rendelést, ekkor kapsz egy értesítést a beszerzést elindításáról. A  láda beszerzési állapotáról a profiloldaladon tájékozódhatsz. Miután a borok megérkeztek hozzánk szintén küldünk egy üzenetet, majd a kiválasztott termékeket az általad megadott átvételi módon eljuttatjuk hozzád.

Jó vásárlást!
 
A FTWB csapata
Balázs, Krisztián, Zoli