Vásárlási feltételek
 
Jelen dokumentum szabályozza a fogyasztó, illetve a 1. pontban (cégadatok) meghatározott vállalkozás között,  termék megvásárlása kapcsán kötött szerződéses jogviszony feltételeit, részletes szabályozását, valamint 45/2014. (II.26.) Korm. rendeletben (a továbbiakban a „Rendelet”) előírt, a fogyasztó számára biztosítandó szerződéskötést megelőző tájékoztatási kötelezettséget.

1. Cégadatok
 
Név: Borbár Kft
Székhely és levelezési cím:  1091 Budapest, Ferenc tér 1 földszint II
Adószám:  26506733-2-41
EU Adószám:  HU26506733
Cégjegyzékszám: 01-09-329239
Bejegyző bírság megnevezése: Fővárosi Bíróság mint cégbíróság
Bejegyzett kereskedői engedély szám: HU02288606001
Bankszámlaszám: K&H Bank Zrt. 10401196-50526884-84741006
E-mail cím: info@fillthewinebox.com


2. Árak  
A termékekkel kapcsolatban az oldalakon két ár található.
 
Láda ár (első oszlop): a ládás vásárlás során alkalmazott ár. Részletezése a 3. pontban található.
Webshop ár (második oszlop): Hagyományos weben történő vásárlás esetén alkalmazott ár, részletezése a 4. pontban található.
 
A feltüntetett árak a 27%-oa ÁFÁ-t tartalmazzák.
 
A feltüntetett árak nem tartalmazzák a szállítással kapcsolatos költségeket, amelyeket részletesebben a 5. pont állapít meg.

3. Megrendelés folyamata beszerzési ládás vásárlás esetén  
A vásárláshoz regisztráció szükséges. A regisztráció történhet Facebook fiókkal is. Ezt követően e-mail cím és jelszó megadásával tud belépni a személyes fiókjába. Az oldalra történő belépést követően válassza ki a termékeket és tegye a termékhez kapcsolódó ládába.
 
Különböző termékek különböző ládába kerülhetnek, melyeket ön a profil oldalán a „ládáim” menüpontban ellenőrizhet. A ládába rakott borokat addig módosíthatja, míg a láda lezárásra nem kerül. Lezárt ládában lévő borok megrendelése nem módosítható.
 
Amikor egy láda lezárul, a rendszer küld Önnek egy üzenetet a ládába tett borokról a várható beszerzési időről, valamint a szállítás módjáról. A honlapon a láda státusza „beszerzés alatt”-ra módosul. 
 
A Ptk. 6:7.§ (3) bekezdése alapján a szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül. A szerződés nyelve a magyar.
 
A szállítás módját, illetve a szállítási címet saját profil oldalán állíthatja be. A láda lezárásakor, a kiszállítás megkezdéséig a szállítási címet módosíthatja. A szállítási módokról részletesebben a 5. pontban olvashat.
 
A vásárlás folyamán Ön bármikor módosíthatja, kijavíthatja az adatok elektronikus rögzítése során felmerülő hibákat, elírásokat (termék fajtája, mennyisége, személyes adatok, kiszállítási cím, stb. körében).
 
A Vásárlási Feltételek a Rendelet 11.§ (6) bekezdése értelmében a szerződés részét képezi.

Amint a borok megérkeztek, a láda státusza „Teljesítés alatt”-ra módosul, amiről értesítést kap a megadott e-mail címen. Az értesítés tartalmazza a borok értékét, a kézbesítés módját, költségét, illetve a fizetési feltételeket. Ezzel egyidejűleg egy díjbekérő is kiküldésre kerül, ennek a kiegyenlítésével válik véglegessé a rendelés.
 
4. Megrendelés folyamata hagyományos webshopon történő vásárlás esetén  
A vásárláshoz regisztráció szükséges. A regisztráció történhet Facebook fiókkal is. Ezt követően e-mail cím és jelszó megadásával tud belépni a személyes fiókjába. Az oldalra történő belépést követően válassza ki a termékeket és tegye be kosarába.
 
A kosár tartalmát a „Kosár” menü alatt ellenőrizheti. Amennyiben megrendeli a termékeket, a kosár menüpont alatt a megrendelem gombra kattintva teheti azt meg. A személyes adatok, a szállítási cím és a fizetési mód megadása, ellenőrzése után ismét a megrendelés gombra kattintva rendelheti meg a választott termékeket. A szerződés ekkor, ráutaló magatartással, az általunk küldött visszaigazolással jön létre. A Ptk. 6:7.§ (3) bekezdése alapján a megkötendő szerződés írása foglalt szerződésnek minősül. A szerződés nyelve a magyar.
 
A megrendelésről visszaigazoló e-mailt kap, mely tartalmazza a termékek árát, a szállítási költséget. A szállítási idő a szállítási mód függvényében változhat, részletesebb tájékoztatás erről az 5. pont tartalmaz.
 
Mivel a megrendeléseket a beérkezések sorrendjében regisztráljuk, így előfordulhat, hogy a megrendelt tétel már nincs raktáron. Ebben az esetben munkatársunk felveszi önnel a kapcsolatot, és tájékoztatja a lehetőségekről. Amennyiben nem tudjuk maradéktalanul teljesíteni a megrendelést, úgy Önnek azonnal joga van a megrendelés törléséhez.
 
A Vásárlási Feltételek a Rendelet 11.§ (6) bekezdése értelmében a szerződés részét képezi.

5. Szállítási, átvételi feltételek  
Megrendelt terméket három módon vehető át
 
Személyes átvétel
 
A megrendelt termék átvehető Budapesten az alábbi címen:
 
Cím: 1094 Budapest, Ferenc tér 1, fsz. II. (Fill The Winebox borbár és borbolt)
Nyitva tartás: Hétfőtől szombatig 14.00-23.00 között
Telefonszám: +36 30 302 8047
 
Ládás értékesítés esetén amint a láda státusza „Feldolgozás alatt”-ra módosul, 2. munkanaptól átvehető. A megrendelt terméket 8 munkanapig tartjuk. Amennyiben 8 munkanapon beült a megrendelő nem veszi át a termékét, megrendelését töröljük.
 
Webshopon történő rendelés esetén a rendelés beérkezését követő 2. munkanaptól átvehető . A megrendelt terméket 8 munkanapig tartjuk. Amennyiben 8 munkanapon beült a megrendelő nem veszi át a termékét, megrendelését töröljük.
 
 
Átvétel csomagautomatán keresztül
 
A megrendelt termékek átvehetőek a foxpost csomagautomatáiban is. Az átvétel díja csomagonként, mely maximum 6 bort tartalmazhat bruttó 1590 Ft. A csomagautomaták pontos címét az 1 sz. melléklet tartalmazza.
 
Ládás értékesítés esetén amint a láda státusza „Feldolgozás alatt”-ra módosul, 3. munkanapon a kiválasztott csomagautomatába átvehető. Az átvételről a Foxpost sms-t küld.
 
Webshopon történő rendelés esetén a rendelés beérkezését követő 3-5 munkanapon a kiválasztott csomagautomatába átvehető. Az átvételről a Foxpost sms-t küld.

6. A termék és/vagy szolgáltatás igénybevételére vonatkozó korlátozások  
Alkoholtartalmú termékeinket csak 18 év feletti megrendelő személy esetén tudjuk teljesíteni. 18 év alatti személy megrendeléseit semmisnek tekintjük és töröljük.

7. A megrendeléssel, szállítással kapcsolatos reklamációk, elállás  
A hibás, vagy sérült árut 5 munkanapon ingyenesen kicseréljük vagy pótoljuk. Amennyiben a cserére nincs lehetőség, a megrendelő a vásárlástól elállhat, amennyiben előre fizette ki a megrendelés ellenértékét, azt 5 napon belül visszautaljuk.
 
Panaszait, reklamációt, észrevételeket a  info@fillthewinebox.com-on tehet, melyekre 10 munkanapon belül választ kap.

8. Fizetési feltételek, módok  
Személyes átvétel és kiszállítás esetén
 
Banki átutalás – előre megfizetve. Akkor tekintjük kifizetettnek, ha az ellenérték a bankszámlán jóváírásra kerül
 
Fizetés átvételkor – csak készpénzt áll módunkban elfogadni, bankkártyás fizetés nem lehetséges
 
Átvétel csomagautomatán keresztül
 
Banki átutalás – előre megfizetve. Akkor tekintjük kifizetettnek, ha az ellenérték a bankszámlán jóváírásra kerül
 
Fizetés átvételkor – csak kártyás fizetés elérhető, készpénzzel a csomagautomatáknál nem lehetséges az áru értékének kiegyenlítése.