Munkatársat keresünk!
2020-01-07
A FilltheWinebox munkatársat keres teljes és/vagy részmunkaidőben, illetve olyanok jelentkezését is szívesen vesszük, akik beugrósként tudnának segíteni nekünk, akár havi 30-40 órában.
 
Feladatok:
- rendelésfelvétel és kiszolgálás;
kasszázás, fizettetés;
- italok, ételek készítése és kiadása;
- pult rendben- és tisztántartása;
- ügyféltér és egyéb helyiségek rendben- és tisztántartása;
- hűtők feltöltése;
- bolti értékesítés;
- borkínálás;
- közreműködés rendezvényeken, borkóstolókon;

 
Elvárások

- előny a vendéglátásban szerzett tapasztalat;
- jó kommunikációs készség;
- angol vagy német nyelvtudás;
- rugalmas munkavégzés;
- alapszintű borismeret;
Szülinapi MiniVino - Portugáliával ünneplünk, meghívott vendég Rocim pincészet
2019-09-20
Október 8-án, immár 11 alkalommal újra MiniVino a FilltheWineBox borbárban (Cím: Budapest, IX. kerület Ferenc tér 1 FSZ 2) Kapunyitás 17.00-kor, de ha később érkeznél, az sem gond, 22.00-ig szabadon kóstolhatsz, a rendezvény "sétálós" jellegű, kötetlen borkóstoló, ahol mindenki maga döntheti el, hogy melyik borból mennyit iszik.
X. MiniVino - Fókuszban a Sauvignon Blanc
2019-07-02
Július 9-én, immár 10 alkalommal ismét MiniVino-t szervezünk a FilltheWineBox borbárban (Cím: Budapest, IX. kerület Ferenc tér I FSZ 2) Kapunyitás 17.00-kor, de ez nincs kőbe vésve, később is érkezhettek. Kapuzárás: 23.00-kor
Domaine Edegger kóstoló a Fill The Winebox-ban
2019-05-23
Sok szeretettel várunk Benneteket június 11-én a Domaine Edegger kóstolóra!
 
IX. MiniVino – Ha új ízekre vágysz
2019-04-02
 
Április 9-én, 17.00-22-00 óráig ismét MiniVino-t szervezünk. Érkezhettek később is, a lényeg, hogy  elég időt hagyjatok magatoknak arra, hogy végigérjetek a soron!

Most is 25 olyan tételt mutatunk be, amit Magyarországon máshol nem értek el. Új, ritkán kóstolható szőlőfajták, igazi csúcsborok.
 
 
VIII. MiniVino - Jelentkezz még ma!
2018-11-08
November 21-én, immár 8. alkalommal ismét MiniVino-t szervezünk. Kapunyitás 17.00-kor, de érkezhettek később is, csak hagyjatok elég időt magatoknak arra, hogy végigérjetek a soron!

Fedezd fel a világ borait és Budapest legújabb borbárját!

Ismét 25 olyan tételt mutatunk be, amit Magyarországon máshol nem értek el. Új, ritkán kóstolható szőlőfajták, igazi csúcsborok.
Megnyitottuk borbárunkat!
2018-10-30
Hosszas tervezgetés, építés után végre megnyílt a borbolttal egybekötött borbárunk a IX. kerületben, a Ferenc tér 1 szám alatt.

A webshop szinte összes bora megtalálható a polcokon, illetve számos bor kóstolható pohárral is. A finom borok mellett különböző borkísérőkkel is várunk benneteket!

Mindenkit várunk szeretettel!
 
Vinho Verde akció
2018-08-07
A nagy melegre való tekintettel néhány vinho verdei borunk árát 20%-kal csökkentettük. Az akció augusztus 20-áig tart, szóval ha a tűzijátékot egy kellemesen hideg vinho verde társaságában szeretnétek nézni, rendeljetek gyorsan!
 
Munkatársakat keresünk
2018-05-13
A FilltheWineBox csapata hamarosan megnyíló IX. kerületi borbárjába keres új tagokat teljes és részmunkaidőben.
 
Feladatok:
- borértékesítés;
- borkínálás;
- közreműködés rendezvényeken, borkóstolókon;
 
Elvárások

- vendéglátásban szerzett tapasztalat;
- jó kommunikációs készség;
- angol vagy német nyelvtudás;
- rugalmas munkavégzés;
- előnyt jelent magyar és külföldi borok ismerete;
MiniVino 7 - Eredmények
2018-03-15
Március 9-én immár hetedik alkalommal rendeztük meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkóstolónkat, a MiniVino-t. A vendégek, ahogy korábban is, teljesen új borokat kóstolhattak, szám szerint 28 félét, melyek zömében külföldi tételek voltak, de azért akadt néhány hazai versenyző is.

Fehérek közül három alap portugál tétellel indult a sor: két friss és üde versenyző Vinho Verde-ből, - egy loureiro és egy alvarinho - majd egy alentejo-i cuveé következett. Ezeket egy hasonlóan könnyed burgendalndi zöldveltelini követte, majd egy komolyabb tétel Wachau-ból. A sort egy navarrai hordóban érlelt chardonnay, egy cote du rhone-i fehér és egy chilei viognier zárta.
VII. MiniVino - Barátkozz a világ boraival
2018-02-09
Március 9-én, immár 7. alkalommal ismét MiniVino-t szervezünk. Kapunyitás 16.30-től, zárás 21.30-kor. Cím a szokásos: Benczúr ház - 1068 Budapest, Benczúr utca 27.
 
Ismét 25 újdonsággal készülünk szerte a világból. Biztosan bemutatkozik egy új portugál pincészet, az alentejo-i Herdade do Rocim-ot. Ennek kapcsán kicsit nagyobb figyelmet fordítunk Portugália legfontosabb szőlőfajtájára, a Touriga Nacional-ra – több 100% touriga-t is kibontunk, az egyszerűbbektől a csúcsborokig.
Barátkozz a világ boraival karácsonykor is!
2017-12-05
Hamarosan itt a karácsony, ami az ajándékozás mellett együtt jár rengeteg finomsággal is, mint a milliónyi fajta szaloncukor, a rengeteg féle sütemény, illetve az elmaradhatatlan mákos és diós bejglik. Nálunk már ével óta elmaradhatatlan kellékei az ünnepnek a különböző édes tokaji, portói és madeirai borok is, amik nemcsak tökéletes ajándékok tudnak lenni az édesebb szájú rokonok számára, de méltó helyük van az ünnepi asztalnál is, és nemcsak a desszertek idején!
VI. MiniVino - Barátkozz a világ boraival
2017-11-10
December 1-én 16.30-21.30 között a Benczúr házban újra FilltheWinebox borkóstolót rendezünk. (Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 27)
 
Sok az újdonság, ezért 25 féle bor biztosan nyitva lesz. Egy része már most is szerepel a kínálatunkban, de lesznek új tételek is. A főszerep most a „déli” boroké, mutatunk sok-sok tétel Európa déli részéről, – Spanyolországból és Portugáliából - de Franciaországnak is a déli feléről kóstolhatunk majd borokat és Dél-Amerika is nagyobb számban képviselteti majd magát – nem csak Malbec lesz, sőt, most ebből a régióból inkább az egyéb fajtákra helyezzük a hangsúlyt.
Quinta da Viçosa az év legjobb 100 bora között
2017-11-06
A Wine&Spirit magazin a 2012-es évjáratú Quinta da Viçosa-át beválogatta az év legjobb 100 bora közé, a maximálisan adható 100 pontból 94 pontra értékelték. A bor nem mondható klasszikus portugál cuvéenek, Aragones, - Magyarországon talán Tempranillo-ként többen ismerik - és Petit Verdot házasítása. Természetes, hogy két ilyen testes szőlőfajta találkozása robosztus bort szül, de ez a test nem telepszik rá a borra, mindvégig képes elegáns maradni. Zamatai érett piros- és fekete bogyós gyümölcsöket idéznek, amit izgalmas fűszeresség egészít ki.
IV. MiniVino - Eredmények
2017-10-30
Szeptember 29-én immár ötödik alkalommal rendeztük meg MiniVion-ra keresztelt borkóstolónkat, ahol az érdeklődők az éppen aktuális újdonságokat kóstolhatták… és visszakóstolhatták. Szám szerint 25 féle bort nyitottunk ki, zömében külföldieket, de azért akadt néhány hazai versenyző is.
 
A téma most a Malbec volt, ennek jegyében akadtak a világ két legismertebb malbec termelő régiójából származó tételek is, azaz a franciaországi Chaors-ból és a fajta új otthonának számító Argentínából. Természetesen Portugália szerelmeseinek sem kellett csalódniuk, többek között kóstolható volt az Alves de Sousa pincészet egyik csúcsbora, a 2008-as Pessoal red. 
Malbec
2017-09-26
Testes vörösbor, jellemzően szilvás, szedres zamatokkal, amit gyakran egészít ki némi dohány és vanília. Argentínában otthon érzi magát, de nem dél-amerikai őslakos. Izgalmas és kedvező áru alternatívát kínál azoknak, akik kicsit ki akarnak lépni a Cabernet-ek világából. 
V. MiniVino - Barátkozz a világ boraival!
2017-09-05
Szeptember 29-én 16.30-21.30 között a Benczúr házban újra FilltheWinebox borkóstolót rendezünk. (Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 27)
 
Most is bemutatunk legalább 20 féle külföldi bort. Egy része már most is szerepel a kínálatunkban, de lesz sok-sok új tétel is.
 
A rendezvény "sétálós" jellegű, kötetlen borkóstoló, ahol mindenki maga döntheti el, hogy melyik borból mennyit iszik, de aki legalább 10 bort értékel és a kóstoló lapját 21.00-ig leadja, tombolán vesz részt - egy meglepetést bort nyerhet.
IV. MiniVino - Eredmények
2017-03-06
Február 24-én negyedik alkalommal rendeztük meg a MiniVino borkóstolót. A jól bevált recept szerint 25 bort lehetett kóstolni, …és igény szerint visszakóstolni. Választék szempontjából ismét Portugálián volt a hangsúly, a sor kilenc portugál bort tartalmazott, de most a csúcsbor Spanyolországból érkezett: a Clos Mogador pincészet 2014-es Clos Mogador-ja – fiatal még de mi kíváncsiak voltunk, mit rejt a palack.
 
 
Facebook nyereményjáték - eredményhirdetés
2017-02-06
Kedves Játékosok!
 
Először is szeretnénk megköszönni a sok-sok megfejtést. A helyes válasz, - a borvidék, amire gondoltunk - Priorat volt. 
 
Természetesen a nyeremény bor is innen származik, Priorat egyik ikonikus pincészetének, a Clos Mogador-nak  2011-es Manyetes bora, melyet Robert Parker 95 pontra értékelt.
 
És akkor lássuk a nyertest, aki nem más, mint Pöstényi Zita!
 
A bor mellett kisorosltunk egy páros belépő jegyet a következő MiniVino rendezvényünkre, ahol több más külföldi bor mellett kóstolható lesz a Clos Mogador pincészet egy másik tétele is.
 
Tehát, a nyertes, aki a páros belépőt hazaviheti: Marosvölgyi Gábor!
 
Gratulálunk a nyerteseknek!
 

FTWB
 
 
Priorat újrafelfedezése
2017-02-05
Egy apró borvidék Tarragona mellet, (Barcelonától kicsit délre), amit néhány lelkes borász élesztett újjá a 80-as években. Priorat közel harminc év alatt Spanyolország egyik legelismertebb borvidéke lett.
IV. MiniVino - Külföldi borkülönlegességekkel
2017-01-25
Február 24-én 16.30-21.30 között a Benczúr házban újra FilltheWinebox borkóstolót rendezünk. (Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 27)
 
 
Facebook nyereményjáték
2017-01-25
Ezt a bort nyerhetitek meg, ha részt vesztek a Facebook-os játékunkban.
Karácsonyi Akció
2016-12-03
Lassan ismét karácsony: faállítás, ajándékbontás, rokonlátogatás. Az ünnepi asztalról sem hiányozhat a bor, egy-egy különlegesebb palack pedig ajándéknak is tökéletes. A kínálatunkból kiválasztottuk néhány tételt, - személyes kedvenceinket – melyeket december 31-ig kedvezményes áron kínálunk.
III. MiniVino - Eredmények
2016-11-10
November 4-én ismét bontottunk néhány palack bor. Hivatalosan 25 tételből állt a sor, de ráadásként nyitottunk még néhány olasz tételt is – nem tudtuk otthon hagyni őket. Mi is izgatottak voltunk, mert Alves de Sousa csúcsborát, a Memórias-t még mi sem kóstoltuk, de az Abandonado után voltak azért elvárásaink.
 
A fehér sor gerincét rajnai rizlingek alkották, - hoztunk Elzászból egy dűlőszelektált darabot, volt két Auslese Moselből és egy Smaragd Wachau-ból – a dobogón is ezek a borok végeztek. A harmadik helyezett Robert Wagner Merler Stephansber Riesling Auslese 2012-es évjárata lett Moselből (kóstoltuk a 2015-ös évjáratot is, de az még picit fiatal, érnie kell - bár a termelő szerint a 2015-ös évjárat borai jobbak lesznek, mint a 2012-ek). Másodiknak futott be az osztrák Schmidl pincészet 2015-ös Riesling Smaragd Ried Küß den Pfennig-je, első helyezett pedig a most kirobbanó formában lévő 2014-es Alsace Riesling Grand Cru Frankstein lett Charley Frey pincéjéből.
 
Izgalmasan alakult a vörös borok versenye. No nem az első helyezett volt a kérdéses, mert – szerencsére - a Memórias nem okozott csalódást. Nagy és különleges bor, mely óráról órára szebb és szebb lett, míg el nem fogyott az utolsó cseppig. A második és a harmadik helyért viszont nagy volt a tülekedés, Spanyol, Francia, Olasz és Portugál borok csaptak össze. Olaszország a szokásosnál most kicsit gyengébben muzsikált, hiába na, nem volt kint csúcs-primitivo, és most a Spanyol armadának sem sikerült meghódítania a dobogót, pedig Rioja mellett Ribera del duero és Bierzo is képviselte magát. (Azért az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a Casar de Burbia 2009-es Tebaida-ja épp hogy csak lemaradt a harmadik helyről.) Harmadik egy bordeaux-i cuvée lett, a Ch.Cambon, la Pelouse 2012-es évjárata Haut Médoc-ból, második helyen pedug Alves de Sousa 2013-as Vale da Raposa Grande Escolha-ja végzett.
 
Mint mindig, a sorban helyet kapott néhány édes bor is. Két Portoi (egy 10 és egy 20 éves), valamint egy 1999-es Colheita Madeiráról. Azt már megszoktuk, hogy a Portoi borok különleges élményt nyújtanak, de sosem kóstoltuk össze Madeiraival. Végül, a pontszámok alapján a legjobb eredményt Alves de Sousa 20 éves Portoi-ja érte el, kicsit lemaradva a második helyen a Justino’s pincészet előbb említett Colheitája végzett, harmadik pedig Alves de Sousa 10 éves Portoi-ja lett.
 
 
Az összetett sorrend az alábbiak szerint alakult:
 
Helyezés Bor neve Termelő Ország terület
I. Q. da Gaivosa 20 y. old Tawny Alves de Sousa Portugália | Douro
II. Memórias Alves de Sousa Portugália | Douro
III. Madeira Colheita - 1999 Justino’s Portugália | Madeira
 
Madeira
2016-10-18


Apró sziget az Atlanti-óceánban, ahol különleges borokat készítenek egyedi technológiával. A madeirai nem hűvös, pókhálóval beszőtt föld alatti sötét pincékben érlelődik, hanem a tűző napon „üvegházszerű” építményekben, ahol nem ritka a 40-50 fok sem. Ez a „főzés” adja a borok utánozhatatlan zamatát és hosszú élettartamát – egy jobb madeirai tétel 100 év után is fiatalos és lendületes. 
III. MiniVino - Portugál borkülönlegességekkel
2016-10-13
November 4-én 16.30-21.30 között a Benczúr házban ismét FilltheWinebox borkóstolót rendezünk. (Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 27)
 
Ezúttal is legalább 20 féle külföldi bort lehet majd kóstolni, melynek egy része már most is szerepel a kínálatunkban, másik részét pedig a brüsszeli MegaVino borkiállításról hozzuk – október 21-24 között kóstolunk és a legszebb tételeket Nektek is bemutatjuk.
 
A rendezvény "sétálós" jellegű, kötetlen borkóstoló, ahol mindenki maga döntheti el, hogy melyik borból mennyit iszik, de aki legalább 10 bort értékel és a kóstoló lapját 21.00-ig leadja, tombolán vesz részt - egy meglepetést bort nyerhet.
 
Jegyeket elővételben október 31-ig 6.000 Ft-os áron vehetsz, vagy a helyszínen 7.500 Ft-ért. A jegy a borokon kívül tartalmazza az ásványvíz fogyasztást, illetve némi pogácsát is, valamint egy FTWB ajándék kupont is adunk, ami egyszeri 10% kedvezmény biztosít a következő vásárlásodból.
 
Jelentkezés és elővételes jegyek igénylése: info@fillthewinebox.com 
 
Mindenkit szeretett és sok-sok borral várunk!
 
FTWB

 
II. MiniVino - Eredmények
2016-09-27
Szeptember 23-án péntek délután, egy szép őszi napon újból kóstoltunk. Ki kevesebbet, ki többet, ki többször… Kóstoltunk és pontoztunk is persze, mert kíváncsiak voltunk, hogy melyik bor mennyire tetszik a II. MiniVino vendégeinek.
 
A fehérborok közül jól szerepelt S. Pratsch 2015-ös zöldveltelinije, nem csak a Falstaff magazin adott rá 89 pontot, a látogatók többsége is élvezetes bornak tartotta. Mindazonáltal a favorit vitathatatlanul Robert Wagner 2011-es rajnai rizlingje volt, melyet egy-két vendéget kivéve mindenki nagyon szeretett és sokan többször is visszakóstolták.
 
A vörös borok között erős volt a verseny a dobogós helyekért. Éppen lecsúszva 4. helyezett lett a Clos de los Siete 2012, egy jóívású harmonikus bor Argentínából (Megjegyzés: Wine Enthusiast 90 І Jancis Robinson 17). Harmadik helyen végzett a pugliai Tre Pini családi pincészet 2012-es Primitivo Riserva-ja, ízbomba, mely lehengerelt, nem csak minket, hanem a brüsszeli pontozókat is (Concours Mondial de Bruxelles 2015 aranyérem). A dobogó második fokát egy kevésbé ismert Spanyol régióból, Tierra del vino de Zamoraból származó pincészet, a Vinas del Cenit 2010-es Via Cenit bora szerezte meg. 100% tempranillo 80-100 éves tőkékről szüretelve, komplex, bársonyos – megunhatatlan, egy korttyal mindig kevesebb van a pohárban. A győztes egy nem mindennapi bor, Alves de Sousa 2013-as Abandonado–ja lett, egy kicsit még talán fiatal, de már most is különleges élményt nyújt.
 
A sorban 3 portoi tétel is szerepelt Alves de Sousa-tól, a legjobb a Quinta da Gaivosa Porto LBV 2012 lett, magamögé utasítva egy Tawny Special Reservat és egy 10 éves fehér portoi-t.
 
Az összetett sorrend az alábbiak szerint alakult:
 
Helyezés Bor neve Termelő Ország,terület
I. Abandonado tinto,2013 Alves de Sousa Portugália | Douro
II. Quinta da Gaivosa Porto LBV, 2012 Alves de Sousa Portugália | Douro
III. Via Cenit, 2010 B.Vinas del Cenit Spanyolország | Tierra del vino de Zamora
II. MiniVino
2016-09-06
II. MiniVino

Szeptember 23-án 17.00 órai kezdéssel ia Benczúr házban rendezünk borkóstolót. (Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 27) 

Ahogy az előző MiniVino-n, itt is legalább 20 féle külföldi bor lehet majd kóstolni, jellemzően spanyolokat, portugálokat, olaszokat, franciákat, de lesz libanoni versenyzőnk is. (Teljes listát lásd lent.)

A rendezvény "sétálós" jellegű, mindenki olyan sorrendben kóstolja a borokat, ahogy kedve tartja. Aki legalább 10 bort értékel és kóstoló lapját 21.00-ig leadja, tombolán vesz részt - egy meglepetést bort nyerhet. A tombolát 21.15-kor húzzuk. A program 22.00-ig tart.

Jelentkezés és kérdések: info@fillthewinebox.com  
I. MiniVino
2016-05-18
Április 23-án, egy szép tavaszi napon, amikor már elég meleg volt ahhoz, hogy kívánja az ember a fehér borokat, viszont estére lehűlt az idő annyira, hogy a vörösöket is szívesen igya, megtartottuk az első borkóstolónkat a Benczúr házban.

 
Nyolc országból 23+1 bor várta az érdeklődőket. Az első standon Portugália kapott helyet, három, a Douro völgyében található pincészet borait lehetett kóstolni. Természetesen ha Douro, akkor Portói is, így mi is hoztunk egy Ruby Special Reserve-t és egy 10 éves Tawny-t, mind a kettőt Alves de Souza pincészetéből, akiről azt érdemes tudni, hogy egyedüliként őt választották meg kétszer az év borászának Portugáliában.

A 2-es stand német és osztrák borokkal volt tele. Természetesen Németországból az érdeklődők moseli rizlingeket kóstolhattak, szárazaktól az édesekig mindenfélét, Ausztriából pedig a tipikus osztrák fajtákat vettük sorra: zöld veltelinit Wachau-ból, kékfrankost és zweigeltet.a Fertő tó partjáról.

A következő stand Olaszországól és Spanyolországról szólt. Volt chianti is és Rioja-ból is lehetett tempranillót kóstolni, de mi mégis két kevésbé ismert borvidékre helyeztük a hangsúlyt. Olaszország esetében Pugliára, ahol  a primitivo a domináns fajta, ennek megfelelően elképesztően koncentrált és zamatos borokat készítenek belőle, Spanyolország tekintetében pedig Toro-i borvidék volt a fókuszban, ahonnan Bodegueros Quinta Esencia Tino Toro szőlőből készült Sofros nevű borát lehetett kóstolni – a látogatók nem kis megelégedésére.

Egy külföldi borokat felvonultató kóstoló nem kóstoló, ha Franciaország nem képviselteti magát, így természetesen itt is volt három tipikus Bordeaux-i cuveé, a lágyabbtól a karcosabbakig. Itt kapott helyet az egyetlen kakukktojás, egy Dél-Afrikai chardonnay, amit nem tudtunk otthon hagyni, mi – és nem csak mi! – nagyon szerettük.
 
A vendégek 5 órán keresztül kóstolhatták a borokat, ennek megfelelően a nap végére mindenki jókedvűen távozott, a végeredmény 24 üres üveg, néhány üres pogácsás tálca, no meg a vendégek pontszámai alapján kialakult rangsor – mert lehetett pontozni, sőt aki legalább 5 tételt minősített, az a kóstoló végén tombola húzáson vehetett részt és így gazdagodhatott egy üveg rajnai rizlinggel.
 
A vendégek szavazati alapján az első 3 helyezett:

1. Piscina Delle Monache 2012 – Tre Pini – Olaszország - Puglia
2. Quinta da Gaivosa 10 years old towny – Alves de Souza – Portugália - Douro
3. Merler Adler Riesling Beerenauslese - 1999 – Robert Wagner – Németország - Mosel