Nyitólap Borregiók Olaszország Puglia Vinicola Mediterranea pincészet Vinicola Mediterranea - Mioré Primitivo di Manduria DOP Riserva

Vinicola Mediterranea - Mioré Primitivo di Manduria DOP Riserva

Átlagpontszáma
(0)
ország
Olaszország
régió
Puglia
pincészet
Vinicola Mediterranea pincészet
szőlő jelleg
Primitivo
bor jelleg
száraz
szín
Vörös
alkoholtartalom
14%
100% Primitivo.

A szőlőt kézzel szedik a megfelelő érettségi fokon, kizárólag egész fürtöket válogatva. A borászatba való szállítás a kora reggeli órákban történik kis ládákban. A szőlőt bogyózzák és enyhén zúzzák, majd acéltartályokba helyezik, ahol ellenőrzött hőmérsékleten, egyidejű alkoholos erjedés mellett történik az áztatás. A héjban található polifenolos anyagok kivonásának megkönnyítése érdekében rendszeres átpumpálást és legalább egy lefejtést végeznek. Körülbelül 15 nap elteltével a szőlőt leválasztják a folyadékról és préselik. A bort ezután 30 hl-es francia tölgyfahordókban tárolják körülbelül 10 hónapig.

A pohárban élénkvörös színével tűnik ki, gránátvörös reflexekkel. Az illat intenzív és összetett, először érett piros gyümölcsök, erdei bogyós gyümölcsök, aszalt szilva és mandulás füge, végül vanília, szegfűszeg és keserű kakaó jegyeivel. Szájban lenyűgöző a szerkezetével és a bársonyos testével, a lecsengés tartós és kellemes, amelyben a gyümölcsös jegyek újra erőre kapnak.

Ételpárosítás: Sós mártások, grillezett húsok, érett sajtok, de remek meditációs bor is lehet.

Tálalási hőmérséklet: 18ºC-os hőmérsékleten.
webshop ár
11 000 Ft
14 667 Ft / 1 l