Nyitólap Borregiók Egyéb 2023. március 14. - Borkóstoló Egerből, a Havas&Tímár pincével!

2023. március 14. - Borkóstoló Egerből, a Havas&Tímár pincével!

"Jómagamat, már egészen gyerekkoromtól nagyon vonzott és érdekelt mind a gasztronómia, mind a természet. Talán nem véletlen, de iskoláimat is ebben a sorrendben végeztem. Először vendéglátó-ipari érettségit szereztem, aminek köszönhetően a gyakorlat, majd később a munkám során napi kapcsolatba kerültem a borral. Így kezdődött a fellángolásom, ami odáig vezetett, hogy beiratkoztam Budafokon, a Soós István Borászati Technikumba. Talán itt lettem igazán szerelmes ebbe az egész boros világba. A két év elvégzése után a ballagásomon merült fel, gyerekkori barátommal, Timár Lászlóval, hogy milyen jó lenne egy közös pince, ahol megvalósíthatom önmagam, hódolhatok saját művészetemnek, a borkészítésnek.
 
A komoly tervek eléréséhez, elvégeztem a Budapesti Corvinus Egyetem (Kertészeti Egyetem) szőlész-borász szakát. Tanulmányaim alatt több egri barátság köttetett és egyre jobban ismertem meg az Egri Borvidék szépségeit.
 
Az Egri borvidék Magyarország egyik legrégebbi történelmi borvidéke. Mintegy 5340 hektárnyi szőlőültetvénye a Bükk hegység déli lankáin terül el. A borvidék két eredetvédelmi körzetre, az Egrire és a Debrőire tagozódik, így a központ, Eger mellett, még 19 község tartozik hozzá. Eger városa, több mint ezeréves kisváros, dicső történelmi múltjával, értékes műemlék együtteseivel, boraival és gyógyvizeivel Magyarország leghíresebb és leglátogatottabb városainak egyike, jelentős kulturális és művelődési központ.
 
A város és környéke híres történelmi borvidék. A lakosság csaknem 1000 éve foglalkozik szőlő- és bortermeléssel olyan kiváló borokat termelve, mint az Egri Bikavér, az Egri Leányka, Debrői Hárslevelű, Egri Csillag."
 
Borsor:
FRANOM WHITE ( fehér cabernet franc)  2021
CHARDONNAY 2021/2022
ROSÉ (Kékfrankos-Cab. Sauvignon) 2022
KÉKFRANKOS 2016/2017
FRANOM 2018/2019
FRANOM HORDÓVÁLOGATÁS 2017/2018 
FRANOM MAGNUM 2018
 
Gyülekező: 18.45-től, kezdés 19.00-kor
 
A kóstoló ára:
elővételben: 7900 Ft (március 13- ig)
helyszínen: 8900 Ft
 
A belépő tartalmazza:
> a borkóstolást
> kóstolótál 
> korlátlan vízfogyasztást
 
Az eseményen kép- és hangfelvétel készülhet!
 
webshop ár
8 900 Ft
0 Ft / 1 l