Borban a barátság
Hogy is mondta Rick a Casablanca híres zárómondatában? „Louis, ez egy gyönyörű barátság kezdete….” Nos, a mi hármunk barátsága igen régen egy közös munkahelyen kezdődött, és ahogy a közös ebédek és a közös bulizások után fokozatosan bekúszott a képbe a borok iránti közös rajongás, már biztosak voltunk benne, hogy életre szóló lesz.  Aki szereti a különleges borokat, tudja, miről beszélünk. Egy közös szenvedélyről – nem, több ez annál -, egy közös nyelvről és a felfedezés szűnni nem akaró öröméről.

Kezdetben a magyar borokat kóstolgattuk kíváncsian, mohón, okosan, azon versenyezve, melyikünk találja meg az adott ízhez leginkább illő szavakat. Aztán egy brüsszeli borfesztiválon kinyílt számunkra a világ. Úristen, mennyi szín, mennyi íz! És mind arra vár, hogy felfedezzük őket! Ott az Auxxerrois szőlőből készült bor Luxemburgból, az Alves de Sousa Portugáliából, a Findling Németországból, a Cannonaut Szardíniáról, és ez még csak Európa! Ennyi kaland nem is fér bele egy életbe. Mi mégis megpróbáljuk begyűjteni mindet. Neked, nekünk, mindannyiunknak. Így született a Fill the Winebox, az ország első közösségi borpiaca.
 
Mit jelent az, hogy közösségi borpiac?
 
Rendelést kétféleképpen adhatsz le a Fill the Winebox közösségi borpiacán: egyénileg vagy közösen. Ha egyénileg rendelsz, akkor hasonlóan más webshopokhoz, a kosárba teszed a raktárból kiválasztott terméket, amit az általad megadott módon eljuttatjuk hozzád.

Ha másokkal együtt rendelsz, olcsóbban tudsz hozzájutni a termékekhez. Időről-időre lehetővé tesszük, hogy mennyiségtől függetlenül, akár 25%-30%-kal olcsóbban vásárolhass egyes pincészetek boraiból. Ehhez nem kell mást tenned, mint a „nyitott ládák” menüpont alatt megnézni az éppen elérhető ládákat. Ezekbe kedved szerint pakolhatsz borokat, amin a láda lezárásáig bármikor módosíthatsz. Miután lezártuk a ládát, elindítjuk a rendelést, ekkor kapsz egy értesítést a beszerzést elindításáról. A beszerzés állapotáról a profiloldaladon tájékozódhatsz. Miután a borok megérkeztek hozzánk, - ez beszerzési forrástól függően átlagosan két hét - szintén küldünk egy üzenetet, majd a kiválasztott termékeket az általad megadott átvételi módon eljuttatjuk hozzád.
 
A FTWB csapata
Balázs, Krisztián, Zoli