Casa Santos Lima (L), Touriga Franca

Átlagpontszáma
(0)
ország
Portugália
régió
Lisszaboni borvidék
pincészet
Casa Santos Lima (Lisszabon)
szőlő jelleg
Touriga Franca
bor jelleg
száraz
szín
Vörös
alkoholtartalom
14,5%
A Douro vidékén ez a legszélesebb körben telepített szőlőfajta, jelenleg a teljes szőlőterület mintegy ötödét teszi ki, és Portugália északi felében is sok helyen ültetik. A Touriga Franca erős színű, sűrű, mégis elegáns borokat ad, szedres gyümölcsökkel és virágos jegyekkel (rózsa, kövirózsa, vadvirágok...), szilárd, de bársonyos tanninokkal, amelyek hozzájárulnak a házasítások érlelési potenciáljához - gyakran keverik a Tinta Roriz (Tempranillo) és a Touriga Nacional fajtákkal. A borok minőségén kívül a szőlészetben a kártevőkkel és betegségekkel szembeni ellenálló képessége és a megbízhatóan jó, egészséges szőlőtermés miatt is népszerű.
A fajta vörös douroi házasítások egyik szerkezeti pillére, és egyben a portói borokhoz hivatalosan ajánlott öt szőlőfajta egyike.

Ez a bor a fajta jellegzetes tulajdonságait mutatja, az első benyomás gyümölcsös (cseresznye és szilva), egy csipetnyi vaníliával. A kóstolás során krémes és pörkölt fás jegyeket mutat. A harmonikus és tartós lecsengés felé halad, fiatal, lágy tanninokkal.

Négy-hat hónapos hordós érlelés után került palackba a bor.
webshop ár
5 340 Ft
7 120 Ft / 1 l
Nincs raktáron