Nyitólap Borregiók Olaszország Puglia Tenuta Giustini Tenuta Giustini, Jento (Malvazia Frizzante) - 2022

Tenuta Giustini, Jento (Malvazia Frizzante) - 2022

Átlagpontszáma
(0)
ország
Olaszország
régió
Puglia
pincészet
Tenuta Giustini
szőlő jelleg
Malvasia Bianca
bor jelleg
száraz
szín
Fehér
alkoholtartalom
12%
ládába rakható
A szél rázza, ringatja, mozgatja, és megérint mindent, amivel az út mentén találkozik. Így tesz a Jento is, a második természetes erjesztéssel nyert malvasia szőlőből készült élénk fehérbor, amely a pezsgés és az aromatikusság ígérete.
 
A Frizzante borok manapság meglehetősen ritkák, ezek olyan enyhén pezsgő borok, melyek autoklávban történő természetes erjesztéssel készülnek, további szénsav hozzáadása nélkül. Az erjedést aztán hőmérséklet-szabályozással állítják le, vegyszerek nélkül. a szőlőszüret kézzel történik, a szőlőtermés alacsony. 
Érdekes a szőlőfajta, hiszen a Malvasia sok név része; ezt a fajtát északon Malvasia Moscato néven ismerik, és úgy gondolják, hogy a délre költöző északiak szállították Pugliába. A Malvasia Moscato számos DOC-borban szerepel délen, északon azonban nincs hivatalos elismerése. Az biztos, hogy a déli borok karaktere nagyon különbözik az északon fennmaradt néhány példától.  
 
A szalmasárga Malvasia enyhén habos, zöldes reflexekkel intenzíven és gyümölcsösen mutatkozik a pohárban. Könnyű, friss, száraz, finoman pezsgő, jó ivású bor.  A tökéletes gyümölcsösség, citrusfélékkel, amelyeket jázmin, licsi és mandarin egészít ki.  Palackozás után még legalább 3 hónapig érlelik a pincében.
láda ár
4 200 Ft
5 600 Ft / 1 l
 
 
webshop ár
5 200 Ft
6 933 Ft / 1 l
Nincs raktáron