Nyitólap Borregiók Magyarország Tokaj Carpinus Family Winery

Carpinus Family Winery

A borászat a legnagyobb dűlőjéről, a Gyertyános dűlőről kapta a nevét (a gyertyán fa latin neve carpinus). Alapítói Bai Edit és testvére, István. Mindketten borászattal foglalkoznak, Edit a Dereszla Pincészet főborásza, István pedig a Henye Borászat (ami szintén a Dereszla Pincészet száraz borokkal és pezsgőkkel foglalkozó része) borásza.

Tokaj-hegyalján 7 ha területtel rendelkeznek, 7 különböző helyen, a Gyertyános, Lapis, Deák, Budaházy, Poklos, Veresek és Dereszla dűlőkben helyezkednek el az ültetvényeik. Ezek a dűlők történelmi besorolásukat tekintve is kiemelt kategóriájú területek.Legnagyobb hangsúlyt az őshonos tokaji fajtára, a furmintra helyezi a pincészet, de ezen kívül több más szőlőfajtával is foglalkoznak, úgy mint hárslevelű, sárga muskotály és sauvignon blanc.

Természetbarát szőlőtermesztéssel igyekeznek megóvni a termést évről-évre. A dűlők egyedi fekvéseinek (talaj, kitettség, mikroklíma) adottságait dűlőszelektált boraikkal fejezik ki. A pincészet borainak stílusát a frissesség, az elegancia és a harmonikus élvezhetőség jellemzi.

Forrás:
http://www.carpinuswinery.com/hu/