Nyitólap Borregiók Egyéb 2023. március 30. - Stumpf pince a Wineboxban!

2023. március 30. - Stumpf pince a Wineboxban!

Dr. Stumpf János és fia Péter vezetik a családi pincészetet.
Eleinte csak bérelt ültetvényeik voltak, ma viszont már 20 hektár saját szőlővel rendelkeznek a város több dűlőjében. Jelenleg 9 Ha-on termesztenek szőlőt Eger legértékesebb termőterületén a Nagy-Eged dűlőben.

„Kizárólag autodidakta módon, önerőből sajátítottam el az ehhez szükséges ismereteket,tanultam a fajtákról, klónokról, alanyokról, a növényvédelemről, a talajokról. Telepítettem 
magyar és világfajtákat, azonban mindegyiknél a fő szempont volt, hogy csak az adott fajtának legjobb klónjai  kerülhettek telepítésre. Az is fontos, hogy szeretem a természetet, s amikor csak tehetem, kinn tartózkodom, az tölt fel energiával. A vállalkozásnak további  lendületet igazán az adott amikor fiam bejelentette, hogy szívesen folytatná, bővítené a megkezdett munkát. Péter energetikai mérnökként valamint gazdálkodási és vidékfejlesztési ágrármérnökként döntött úgy, hogy a szőlőtermelés és borászat az ami igazán érdekli. Korábban is szívesen és érdeklődően vett részt valamennyi munkában, amikor ideje engedte. Egyetemi évei után így már célirányosan 1 éves Ausztria képzésen vett rész Kremsben, ahol Weinmanager-i diplomát kapott. Ma már a munkák java részét Péter irányítja, de amikor szükséges mindig számíthat rám."

 
A borsor:
- Sárgamuskotály 
- Nagy-Eged Sauvignon Blanc 2022
- Nagy-Eged Kékfrankos 2019
- Nagy-Eged Grand Superior Bikavér 2018
- Nagy-Eged Cabernet Franc, Merlot, Cab. Sav. 2016
- Nagy-Eged Pinot Noir 2018
- Nagy-Eged Syrah 2019
 
Gyülekező: 18.45-től, kezdés 19.00-kor

A kóstoló ára:
elővételben: 7900 Ft (március 29. -ig )
helyszínen: 8.900 Ft


A belépő tartalmazza:
 - a borkóstolást
 - kóstolótál
 - korlátlan vízfogyasztást.
 
Az eseményen kép- és hangfelvétel készülhet! 
webshop ár
8 900 Ft
0 Ft / 1 l