Borban a barátság

Hogy is mondta Rick a Casablanca híres zárómondatában? „Louis, ez egy gyönyörű barátság kezdete….” Nos, a mi hármunk barátsága igen régen egy közös munkahelyen kezdődött, és ahogy a közös ebédek és a közös bulizások után fokozatosan bekúszott a képbe a borok iránti közös rajongás, már biztosak voltunk benne, hogy életre szóló lesz.  Aki szereti a különleges borokat, tudja, miről beszélünk. Egy közös szenvedélyről – nem, több ez annál -, egy közös nyelvről és a felfedezés szűnni nem akaró öröméről.

Kezdetben a magyar borokat kóstolgattuk kíváncsian, mohón, okosan, azon versenyezve, melyikünk találja meg az adott ízhez leginkább illő szavakat. Aztán egy brüsszeli borfesztiválon kinyílt számunkra a világ. Úristen, mennyi szín, mennyi íz! És mind arra vár, hogy felfedezzük őket! Ott az Auxxerrois szőlőből készült bor Luxemburgból, az Alves de Sousa Portugáliából, a Findling Németországból, a Cannonaut Szardíniáról, és ez még csak Európa! Ennyi kaland nem is fér bele egy életbe. Mi mégis megpróbáljuk begyűjteni mindet. Neked, nekünk, mindannyiunknak. Így született a Fill the Winebox, az ország első közösségi borpiaca.
 
Mit jelent az, hogy közösségi borpiac?

A Fill the Winebox egyszerre webshop és borkereskedés, ahol a vásárlók rugalmasan, maguk alakítják a kínálatot, és ami fontos: az árakat.  Ha ugyanis többen rendelik meg ugyanazt a bort, akkor természetesen kedvezőbb áron tudjuk behozni. A buli a barátokkal tehát már akkor elkezdődik, amikor megtervezed, milyen különleges borokat, ízeket fogtok együtt kóstolni, és együtt adjátok le nekünk a rendelést.
 
Láda vagy kosár

Rendelést kétféleképpen adhatsz le a Fill the Winebox közösségi borpiacán: egyénileg vagy közösen. Ha más webshopokhoz hasonló módon egyénileg rendelsz, azaz kosárba teszed a raktárból kiválasztott terméket, akkor azt, miután kifizetted, az általad megadott módon eljuttatjuk hozzád.

Amennyiben egy valódi vagy külön erre a célra szerveződött, borszerető baráti társaság tagjaként adod le a rendelést, akkor érdemes ládában gondolkodnod. Így, mivel egyszerre többet rendelünk az adott borból, olcsóbban tudjuk behozni a megjelölt terméket.

Mikor megtelt a láda, elindítjuk a rendelést. Ekkor kapsz egy értesítést arról, hogy a ládát lezártuk és a beszerzést elindítottuk. A beszerzés állapotáról a profiloldaladon tájékozódhatsz. Miután a borok megérkeztek hozzánk - ez beszerzési forrástól és ritkasági foktól függően átlagosan két hét -, szintén kapsz egy értesítést, majd a kiválasztott termékeket az általad megadott átvételi módon eljuttatjuk hozzád.

Ha menet közben meggondolnád magad, a láda lezárásáig még módosíthatsz a rendeléseden.
 
Hogyan jelezd, ha érdekel egy bor?

Egy illat egy íz mindennél pontosabban képes felidézni egy jó buli, egy közös utazás emlékét.  Kutass az emlékezetedben, böngéssz az oldalunkon, és ha eszedbe jutott egy régen kóstolt bor íze, vagy csak egyszerűen kíváncsi vagy arra, amiről a barátaid regélnek, írd meg nekünk az info@fillthewinebox.com címre. Fiatalok vagyunk, lelkesek és kellően hiúk ahhoz, hogy vállaljuk akár a lehetetlent is, vagyis a világ legeldugottabb zugában is megpróbáljuk fellelni a szívednek kedves bort, hogy legalább virtuálisan mielőbb koccinthassunk veled.
 
A FTWB csapata
Balázs, Krisztián, Zoli